Tonttujen juoksua, piparin tuoksua, siitä on Soffarin joulu tehty

Sofiakylässä tonttuja

Suloisia tonttuja, isoja ja pieniä, vilisee ikkunoilla, kodeissa,
ryhmäkodeissa ja keittiön tiskiltäkin muutama tonttu pilkistää.

Joulua innolla odotetaan, askarrellaan, pipareita leivotaan, joululaulut soi ja kovasti jännitetään tuleeko se pukki. Kyllähän pukki joka vuosi on tullut ja tuonut muorinkin tullessaan – niin eiköhän se pukki tänäkin vuonna tule. Jännitystä, iloa, odotusta – väkisinkin se tarttuu – toivottavasti tämän kirjeen myöten teihinkin. Joulu kun on vaan kerran vuodessa. 🙂

”Maailman paras tv-ohjelma”

Syksyn jännittävin ja tunteita herättävin tapahtuma oli kun saatiin isolta screeniltä seurata Arman Alizadin ohjelmaa kehitysvammatyöstä, mikä kuvattiin meillä vuosi sitten.

Kahdessa talossa oli ”kisakatsomot” ja kertaakaan ei väki ole ollut niin pitkään hiljaa. Ruutua seurattiin tarkasti, kyyneleet valuivat ja välillä naurettiin. Ohjelman jälkeen oli väki vielä hetken hiljaa kunnes joku asukkaista lausui nuo sanat: ”maailman paras tv-ohjelma ikinä, tuhat kautta tuhat”. Eihän siinä kukaan välttynyt kyyneliltä. Mutta upea se oli. Jos ette sitä vielä nähneet niin Ruudusta se vielä löytyy. Kannattaa katsoa.

Tapahtui syksyn pimeinä kuukausina

Vaikka ulkona on ollut synkkää ja pimeää niin Soffarissa säilyy silti ilo ja tekemisen meininki. Klubilla askarrellaan, retkeillään, opetellaan arjen askareita, zumbataan. Juhlia on vietetty Halloweenin, kisakatsomon ja viime viikolla Itsenäisyyspäiväjuhlien merkeissä.

Ryhmäkodeilla leivotaan, lauletaan, askarrellaan ja retkeillään. Näistä kaikista kerromme uudenlaisessa toimintakertomuksessamme mikä piakkoin saadaan valmiiksi. Uusi Soffari-lehtikin on taas ilmestymässä.

Uusi Vuosi, uusi koti?

Ikäväksemme parikin asukastamme muutti toiseen kaupunkiin ja niinpä meillä olisi nyt Pihlajistossa autetun asumisen puolella kahden hengen huone vapaana ja iso ja tilava tukiasunto. Mikäli olet kivan asunnon tarpeessa kivassa ympäristössä niin ole pikaisesti yhteydessä riitta.peltonen@sofiakyla.fi.

Tilapäishoidosta tuttu ryhmäkotimme muuttaa vuoden alusta muotoaan ja muuttuu vakituisen asumisen ryhmäkodiksi. Ryhmäkoti on neljälle hengelle, jotka tarvitsevat vaativampaa hoivaa. Ryhmäkodissa on vielä yksi paikka vapaana. Siitäkin voit kysellä Riitalta.

Uusi vuosi, uusi työ?

Laajenemisen myötä kaipaamme joukkoomme myös valmiita lähihoitajia vakituiseen työsuhteeseen. Eli jos koet, että kehitysvammapuoli on se sinun juttusi niin laita pikaisesti hakemusta riitta.peltonen@sofiakyla.fi ja voit kohta olla yksi Soffarilaisista.

Upea tunnustus

Harvoin vaiko koskaan on Valtakunnallinen naisyrittäjä – palkinto osunut hoivakodin vetäjälle, mutta niin kävi tänä vuonna ja olen siitä juuri tämän vuoksi erittäin otettu ja kiitollinen. Ehdolla oli monta hyvää ehdokasta ja
valitsijaraati oli tiukka.

Lokakuun alussa sain vastaanottaa tuon palkinnon Jyväskylässä naisyrittäjien vuosijuhlassa ja läheisten, kumppaneiden ja henkilökunnan kanssa sitä juhlittiin myöhemmin samassa kuussa Nokian Kartanolla.
Riitta

Juhlia ja uutta tiedossa

Ensi viikolla vietämme perinteistä puurojuhlaa läheisten kanssa ja Sofian täyttäessä 18 vuotta synttäreitä juhlitaan Klubilla koko väen voimin. Jouluun rauhoitutaan ja Uusi Vuosi otetaan vastaan avosylin. Kahvila Rokki avaa uudelleen ovensa Pitkäniementie 76:ssa heti Uudenvuoden jälkeen ja Loppiaisen jälkeen avaa ovensa uusi ryhmäkoti Kissankulma.

Kiitän upeata henkilökuntaani tästä rankasta vuodesta kaikkien sote-kuvioiden keskellä ja asukkaitamme piristämässä jokaista päiväämme. Ilman teitä ei olisi Soffaria.

Toivon kaikille ihanaa ja rauhallista joulunaikaa läheistenne kanssa ja jatketaan ensi vuonna uusin kujein.

Riitta