SOFIAKYLÄN PALVELULUPAUKSET


Mitä palveluita tarjoamme? Mitä on hyvä palvelu?

Sofiakylän palvelulupaukset kuvaavat sitä, miten toteutamme asiakaslähtöistä palvelua. ”Sinulle omaa elämää”-tunnuslauseemme kuvastaa arvomaailmaamme, asiakkaidemme kunnioittamista ja tasa-arvoisuutta. Nämä asiat huomioimalla uskomme, että asiakkaamme on meillä oman elämänsä päähenkilö.


HoviAsunto

HoviAsunto


Talomme sijaitsevat kauniilla alueella Pyhäjärven rannan tuntumassa. Tilat on suunniteltu asukkaita varten ja heidän tarpeisiinsa. Asukkailla on omat 25 neliön huoneet pesuhuoneineen. Yleisistä tiloista löytyvät saunat, liikuntatilat, yhteiset olohuoneet ja muut yleistilat. Tilapäishoidon asiakkaillakin on käytössä omat huoneet ja huoneissa seikkailevat erilaiset eläinhahmot.

Sofiakylän ja Tredun etätreffit

HoviKunto


Omassa pihassa voi leikkiä, seikkailla tai kuntoilla ulkokuntoutusvälineillä. Käytössämme on myös apuvälineitä liikkumiseen mm. kolmipyörä ja lumikelkka. Kesäisin osallistumme yleisurheilukisoihin ja mitalikahvit seuraa aina.

 

 

 

HoviMenu

HoviMenu


Ammattitaitoinen emäntämme apureineen valmistavat meille maukasta ja terveellistä kotiruokaa. Yhteiset ruokailuhetket kruunaavatkin päivän. Noudatamme Valtion Ravitsemusneuvottelukunnan suosituksia ja myös erityisruuat onnistuvat vaivatta. Asukkaamme saavat esittää toiveita ja kuukausittain pidetään kokonainen toiveviikko.

Hoivapalveluita kehitysvammaisille

HoviTerveys


Yhdessä kartoitamme asukkaidemme hoitotarpeen ja päivitämme hoito,- palvelu,- ja kuntoutussuunnitelmat säännöllisesti. Näiden pohjalta laadimme asukkaan ja hänen edustajansa kanssa yhteistyössä itsemääräämisoikeus-suunnitelman. Tuemme asukkaamme jokaista elämän osa-aluetta, jotta hän saisi mahdollisimman täyden ja omannäköisen elämän.

Päivä- ja työtoimintaa kehitysvammaisille

HoviVireys


Päivittäin voi osallistua päivä- tai työtoimintaan. Kotipäivinä harjoitellaan arjen rutiineita. Iltaisin ja viikonloppuisin leivotaan, lauletaan, pelataan, katsellaan elokuvia ja ulkoillaan. Tarjoamme toimintaa erilaisin tavoin sekä ohjaamme erilaisten palveluiden piiriin. Asukkaamme harrastavat myös talojen ulkopuolella. Toukokuussa järjestämme Sofianpäivän konsertin ja muita juhlapäiviä juhlitaan asiankuuluvin menoin.

HoviReissu


Teemme säännöllisesti asiointireissuja ja retkiä mielenkiintoisiin kohteisiin. Lähistöltä onkin löytynyt mielenkiintoisia retkikohteita niin sisällä kuin ulkona. Lempikohteissa retkeillään useinkin. Kesäisin teemme kaikkien yhteisen laivareissun ja mökkireissut ovat toivottuja.

 

 

 

HoviTurva


Vanhemmat voivat olla rauhallisin mielin läheisensä ollessa meillä asukkaana tai tilapäishoidossa. Turvallisuus on meille tärkeä asia ja sisältää niin monen näkökulman: hoidon, lääkehoidon, toimintatavat ja tietenkin tilat. Tilat ovat esteettömät ja turvalliset ja turvallisuuskävelyjä taloissa tehdäänkin usein.

 

 

HoviTurva

HoviYhteisö


Ystävät ja läheiset ovat meille lämpimästi tervetulleita ja vanhempien tukeminen ja arjen helpottaminen on meille tärkeä asia. Läheisille järjestetään yhteisiä tapaamisia, koska uskomme vertaistuen voimaan. Yhteen hiileen puhaltaminen auttaa jaksamaan.