Jos vastasit yo. kysymyksiimme kyllä, sinä saatat olla uusi lämminhenkinen Soffarilainen tai Villa Ilon moniosaaja.

Päivitetty 4.1.2021

RekryKoulutuksella ohjaajaksi Sofiakylään tai Villa Iloon

Sinä mahdollisesti alalle palaava tai uuden ihmisläheisen työn edessä oleva, me olemme etsineet sinua.

Pirkanmaan TE-toimisto järjestää yhteistyössä Sofiakylän, Villa Ilon ja Luotain Consulting Oy:n kanssa RekryKoulutuksen, jonka tarkoituksena on työllistää henkilöitä eri yksiköihin Sofiakylään Nokialla ja Villa Iloon Heinolassa.

Koulutukseen edellytetään lähihoitajan tai sairaanhoitajan koulutusta. Haettavista paikoista 7 lähihoitajaa sekä sairaanhoitajat ovat Sofiakylään ja 3 lähihoitajaa Villa Iloon.

RekryKoulutus on työvoimakoulutusta, joka on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille TE-toimiston asiakkaille, joiden työnhaku on voimassa.

Koulutuksen tavoite

Koulutuksen tavoitteena on, että opiskelija

 • päivittää ja vahvistaa omaa osaamistaan niin tiedollisesti kuin taidollisesti saavuttaakseen hoitotyön ja terveydenhoitotyön asiakas- ja potilastyössä vaadittavat ammatissa toimimisen taidot sekä
 • hyväksytysti suoritetun koulutuksen jälkeen työllistyy Nokialla toimivaan Sofiakylään tai Villa Iloon Heinolassa.

Koulutuksen toteutus ja sisältö

Koulutuksen kesto: 1.2.2021 – 23.4.2021.

Koulutus koostuu lähiopetuspäivistä (14 pv) ja etäopiskelusta (5 pv) sekä työssäoppimisesta (39 pv). Kouluttajana toimii Luotain Consulting ja opetuskielenä on suomi. 

Työssäoppimisjakson tehtäviin kuuluu ohjaajan tehtävät: olla tukena ja turvana asukkaan arjessa sisältäen tarvittavia hoitotoimenpiteitä ja huolehtimista hygieniasta ja ravitsemuksesta. Oppia tuntemaan talon tavat, toiminnat ja etenkin asukkaiden tarpeet ja erilaiset kommunikointikeinot. Olla mukana takaamassa asukkaille turvallinen ja hyvä arki ja olla osa mahtavaa työyhteisöä.

Koulutuksen sisältöön kuuluvat

 • Ergonomia ja apuvälineet
 • Hoitotaitojen kertaus  (haavahoito, aseptiikka, hygienia, ravitsemus)
 • Kirjaaminen
 • Tiimityötaidot, vastuun kantaminen, päätöksentekotaidot, yhteistyön tekeminen, hyvän ilmapiirin ylläpitäminen
 • Kehitysvammaisen asiakkaan arvostava ohjaaminen.
 • Autismin kirjo ja erityispiirteet asiakastyössä, ratkaisukeskeiset menetelmät ohjaajan työssä
 • Muistisairaan arvostava kohtaaminen, muistisairaudet ja validaatio menetelmä
 • Itsemääräämisoikeus, vammaistyö, vanhustyö
 • Haastavat tilanteet hoitotyössä
 • Hygieniasäädökset pandemia aikana
 • IMO ohjaaminen
 • Kehitysvammaisen asiakkaan vanhempien kohtaaminen ja palvelumallit toimialalla

Lisätietoja koulutuksesta TE-palveluiden sivulla.

Hakeutuminen


Koulutuksen hakuaikaa on pidennetty 18.1.2021 saakka.

Hakeutuminen koulutukseen on sähköisesti Te-palveluiden kautta: Hae tähän koulutukseen.

Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten täytä hakemus huolella. Kerro hakemuksesi tarkemmissa perusteluissa kiinnostuksestasi koulutukseen ja aikaisemmasta kokemuksestasi alalta. 

 

Lisätietoja

Lisätietoja koulutuksesta:
Pirkanmaan TE-toimisto,
asiantuntija Noora Luomaranta, puh. 0295 045 741, noora.luomaranta@te-toimisto.fi tai
asiantuntija Nina Kärki, puh. 0295 045 933, nina.s.karki@te-toimisto.fi.

Lisätietoja työllistävistä yrityksistä:
Sofiakylä, toimitusjohtaja Riitta Peltonen, riitta.peltonen@sofiakyla.fi, puh. 050 487 2282

Tietoa koulutukseen hakeutumisesta ja sen aikana maksettavista taloudellisista etuuksista saat TE-palveluiden koulutusneuvonnasta ma-pe klo 9.00-16.15, puhelimitse 0295 020 702. Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista osoitteella www.facebook.com/koulutusneuvonta.

Soffari eli Sofiakylä on lämminhenkinen hoitokoti, joka tarjoaa palveluita kehitysvammaisille, autismin kirjoon kuuluville ja muille erityistä tukea tarvitseville lapsille, nuorille ja aikuisille. Sofiakylä koostuu kolmesta eri talosta: kylästä, Tähdestä ja SoffariKlubista. Sofiakylässä on turvallinen ja kodikas ilmapiiri, sekä aitoa välittämistä. Tässä nokialaisessa perheyrityksessä omakohtaiset kokemukset ja ideat luovat perustan virikkeelliselle ja lähimmäistä arvostavalle hoivakodille. Meillä työskentelee lähes 60 alan ammattilaista.

Katso Soffarin  rekryvideo

Tutustu lisää: www.sofiakyla.fi

Sofiakylä

Villa Ilo tuottaa tasokasta palveluasumista, hoitoa, kuntoutusta sekä tukipalveluita ikääntyneille, mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä kehitysvammaisille. Tarjoamme turvallisen, yhteisöllisen asumisen sekä viihtyisän asumisympäristön. Villa Ilon hoivapalvelut on tarkoitettu niille, jotka eivät tarvitse tehostettua palveluasumista, mutta täysin itsenäinen asuminenkaan ei tunnu turvalliselta.

Meillä on pilke silmäkulmassa ja yhdessä tekemisen meininkiä. Villa Ilossa asiat otetaan vakavasti, mutta emme kuitenkaan ole turhan vakavia. Toisiamme arvostavassa työyhteisössämme on hyvä huumori, rento tekemisen meininki ja tilanteisiin heittäydytään täysillä

Tutustu lisää: www.villailo.fi

Villa Ilo

Sekä Sofiakylä että VillaIlo ovat ISO9001-sertifioituja palveluntarjoajia, mikä tarkoittaa, että laatu on yhteinen asiamme ja tärkeä menestystekijä, jolla varmistamme asiakkaidemme tyytyväisyyden toimintaamme.

Te-palvelut
Sofiakylän arvona on avoimuus