Sofiakylän tilat

Sofiakylän tilat valmistuivat elokuussa 2012. Rakennus on kaksikerroksinen puurakenteinen. Rakennus on jaettu neljään eri ryhmäkotiin, joissa yhteensä asuu 23 asukasta.

Vakituisen asumisen asukkailla on käytössään toisessa kerroksessa 25 neliömetrin suuruiset huoneet, joissa on oma vessa ja suihku sekä Pihlajiston ryhmäkodin huoneissa omat pienet keittiöt. Ryhmäkodeissa on yhteinen tupakeittiö. Talossa on myös yhteiset sauna- ja pesutilat, kerhotila Saarni sekä aistihuone. Jokaisella ryhmäkodilla on oma parveke tai terassi.

Tilapäishoito Vaahteramäen asiakkailla on käytössään ensimmäisessä kerroksessa yhdeksän huonetta, joissa on oma vessa ja suihku. Tiloissa on myös liikuntatila Poppeli, yhteinen olohuone, ruokailutila Kirsikka. Käytössä on kaksi isoa ulkoterassia sekä sisäpihalla tilava leikkipiha.

Talon asukkailla sekä asiakkailla on käytössään yhteinen pyykkihuollon tila ja ulkona käytössä on kota, laavu sekä marjapensaat ja hedelmäpuut.

Ryhmäkodit

Talo jakautuu neljään ryhmäkotiin, joissa on oma henkilökunta. Talossa on yövalvonta.

Kuusisto

Kuusisto on viiden hengen pienryhmäkoti, joka on tarkoitettu autismin kirjoon kuuluville sekä henkilöille, jotka tarvitsevat erittäin paljon ohjausta ja huolenpitoa.

Tammisto

Tammisto on kuuden hengen ryhmäkoti, joka on tarkoitettu paljon fyysistä huolenpitoa ja ohjausta tarvitseville asukkaille.

Pihlajisto

Pihlajisto on yhdeksän hengen ryhmäkoti, joka on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat jonkin verran fyysistä huolenpitoa ja ohjausta.

Vaahteramäki

Vaahteramäki on yhdeksän hengen ryhmäkoti, joka tarjoaa tilapäishoitoa kehitysvammaisille ja erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille.

Tilapäishoito on tarkoitettu asiakkaille, jotka tarvitsevat vanhempien tai omaisten vapaiden vuoksi tilapäistä, lyhytaikaista hoitoa.Tilapäishoitoon voi tulla tunniksi, päiväksi tai pidemmäksi aikaa.

Päivärytmiin kuuluu runsaasti ulkoilua omalla leikkipihalla, seikkailua ympäristössä sekä retkiä talon autoja hyödyntäen.

Soffarin maskotti

Tukiasuminen

Sofiakylän alakerrasta omalla sisäänkäynnillä löytyvät Koivukujan tukiasunnot.

Asuntoja on kolme 35 neliön yksiötä omalla parvekkeella. Tukiasunnot on tarkoitettu asiakkaille, jotka selviävät itsenäisesti asumisesta, mutta jotka tarvitsevat ja haluavat yhteisön tukea asumisessa sekä ohjausta omaan itsenäiseen asumiseen pyrkimisessä.

Asunnoissa on tilavat wc/suihku-tilat ja hyvin varustetut keittiöt.

Tukiasuntoihin on asennettu Everon hoitajakutsujärjestelmä. Asukkaat voivat halutessaan osallistua oman talon työtoimintaan sekä ruokailla yhdessä talon muun väen kanssa. Asukkailla on omat sauna- ja pyykkitupavuoronsa.

Asumisharjoittelu

Asumisharjoittelussa käydään läpi arjen rutiineja ja käytännön taitoja ja harjoitteluun voi tulla lyhyeksi tai pidemmäksi ajaksi.

Asumisharjoittelijat voivat halutessaan osallistua myös talon työ-/päivätoimintaan.

Huoneistojen varustus on samanlainen kuin Koivukujan tukiasunnoissakin.

Koivukujan asukkailla on oma sisäänkäynti ja oma yhteinen oleskelutila.