Sofiakylän tarina

Sofiakylä perustettiin kesällä 2010 ja toiminta aloitettiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tiloissa kauniilla Pitkäniemen alueella Nokialla. Uusiin tiloihin Kivimiehenkadulle päästiin muuttamaan elokuussa 2012. Innoittajana Sofiakylän perustamiseen on ollut Riitan kehitysvammainen tytär, Sofia.

Omakohtaiset kokemukset ja ideat luovat perustan turvalliselle, virikkeelliselle ja lämminhenkiselle hoivakodille.
HoviKoti on mukana takaamassa Riitalle vankan ja osaavan taustatuen.

riitta ja sofia

Tää on soffari

”Tää on Soffari” -video tehtiin kertomaan Sofiakylän tarinaa ja välittämään tunnelmaa talon ulkopuolellekin. Alun perin syntyi idea yritysvideosta, jolla kerrottaisiin tiloista ja toiminnasta ja yrityksen taustasta. Sofiakylässä kaikki kuitenkin tehdään hieman toisin, joten siitä muokkautuikin musiikkivideo.

Aluksi mietittiin jo valmiiseen kappaleeseen videon toteuttamista, mutta sekin tuntui väärältä. Kylävideo siis päätettiin tehdä kokonaan Sofiakylän näköinen musiikkia myöten ja ohjaajamme Arto laittoi taitonsa peliin ja kirjoitti laulun koskettavat sanat. Asukkaat ja henkilökunta osallistuivat täysillä, vaikka kaikkia hieman jännittikin, mutta hauskaa oli.

Vilma Rimpelä ja Jan Huhtanen Raja Productionilta tekivät oivallisen toteutuksen ja kärsivällisesti kuvasivat. Ja niin syntyi Tää on Soffari –kappale ja kylävideo. Toivottavasti nautitte siitä yhtä paljon kuin me siihen osallistumisesta ja toivottavasti saamme talon henkeä hieman välittymään ulkopuolellekin.

– Riitta ja koko Sofiakylän väki